BiH

Konjic će dobiti status grada

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici odlučila da Konjic može dobiti status grada. Ovo je učinjeno nakon zahtjeva ove lokalne zajednice.

Konjic , turizam / PR - Haber.ba

U obrazloženju inicijative je navedeno da Konjic ima bogato kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe te da je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i u posljednjih nekoliko godina iz ovog grada na listu uvrstila više od 50 spomenika od izuzetne kulturne i historijske važnosti, saopćili su iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi “Klix“.

Utvrđeno je da Konjic, koji je do sada imao status općine, ispunjava jedan od uslova da gradom bude proglašen kao općina koja je od posebnog historijskog i kulturnog značaja, a u skladu sa članom 5. stav 4. Zakonom o principima lokalne samouprave.

Za izradu nacrta ovog zakona vlada je odredila Federalno ministarstvo pravde, saopćili su iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh