BiH

Antitjela u RS-u ima 35 posto građana, 10 posto imalo teži oblik COVID oboljenja

Imunitet na koronavirus ima oko 35 posto građana Republike Srpske, rezultati su serološkog testiranja koje su proveli medicinski fakulteti u Banjaoj Luci i Foči, u saradnji s Institutom za javno zdravstvo RS-a.

Banja Luka - Nezavisne.com

Istraživanje je provedeno na 1.855 građana, a antitijela na koronavirus u RS razvilo je oko 35 posto ispitanog stanovništva, dok je oko 10 posto imalo teži oblik kovid oboljenja.

“To su objedinjeni podaci i ovih dana završavamo i jedan dodatni dio podataka koje smo prikupili tokom testiranja. Naime, rađena je jedna iscrpna anketa o kontaktima, o stavovima ljudi, distanci, nošenju maski i raznim drugim pitanjima koja su epidemiološki važna, kako bi mogli donositi zaključke i povezati određene činjenice”, rekao je Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaoj Luci, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh