BiH

Jutros izmjerno -13 stepeni, od sutra nam stiže zatopljenje

Jutros izmjereno -13, iznad nule samo u dva grada

Snijeg u Sarajevu - Fena

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Kalinovik -13, Bjelašnica -12 stepeni, Bugojno -8, Ivan-sedlo i Sarajevo -7, Jajce, Livno, Tuzla i Zenica -6, Doboj i Drvar -5, Grude -4, Banja Luka, Bijeljina i Sanski Most -3, Bihać i Gradačac -2, Mostar i Neum 1 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 9hPa je veći od normalnog i opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana prognozira se kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C.

U četvrtak će u većem dijelu zemlje preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, prenosi Fokus

U petak se u Bosni i Hercegovini se prognozira umjerena oblačnost. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh