BiH

BiH: Iznimno niske temperature u istočnoj Bosni

Na području jugoistočne Bosne, kao i na području istočne Hercegovine, na snazi je meteoalarm i zbog vjetra

Zbog izrazito niskih temperatura za područje istočne i jugoistočne Bosne na snazi je narandžasti meteroalarm, dok je u ostatku Bosne i Hercegovine zbog hladnog vremena na snazi žuti meteoalarm, javlja Anadolu Agency (AA).

Na području jugoistočne Bosne kao i području istočne Hercegovine na snazi je meteoalarm i zbog vjetra.

Tako se na fočanskom i višegradskom području prognoziraju minimalna temperatura manja od -5, u mrazištima na visoravnima, te u kotlinskim predjelima od -10, čak i do -15 stepeni Celzijusa, a na fočanskom području i mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11metara u sekundi (40 kilometara na sat).

Na banjalučkom i prijedorskom području prognozira se minimalna temperatura oko i manja od -5, u planinama i око -10 stepeni Celzijusa, na livanjskom i sarajevskom području oko -9, bihaćkom i tuzlanskom području -8, a mostarskom -4 stepena Celzijusa.

Na trebinjskom području prognozira se minimalna temperatura vazduha između -5 i -1 stepen Celzijusa, te mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11m/s (40 km/h).

U Bosni i Hercegovini je pretežno sunčano vrijeme. Umjerene oblačnosti ima na istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati bile su Bjelašnica -17, Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac -10, Drvar i Jajce -9, Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica -8, Bugojno -7, Bijeljina, Gradačac i Zvornik -5, Grude -1, Mostar, Neum i Trebinje 1 stepen Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958Pa, za 15hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh