BiH

Srbija za tri godine donirala Republici Srpskoj 73,7 miliona eura

Vlada Srbije je od septembra 2017. do decembra 2020. godine doznačila Republici Srpskoj 73,7 miliona eura.

Dodik i Vučić - srpskainfo

„Od ukupnog iznosa doznačenih donatorskih sredstava, prema odlukama Vlade Srpske, za finansiranje projekata izdvojeno je 38.237.083 evra, za druge namjene 15.457.575 evra i za podršku budžetu Republike Srpske u 2020. godini za saniranje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona 20.000.000 evra“, saopštili su iz Vlade RS za agenciju Srna.

Dalje se navodi da je Srbija do sada Republici Srpskoj odobrila 11 donacija, koje se realizuju posredstvom Ministarstva finansija RS.

Te donacije su najvećim dijelom usmjerene za realizaciju kapitalnih projekata u opštinama i gradovima RS, kao i opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

„Sva sredstva Vlade Srbije koriste se na transparentan način. Nosioci projekata redovno obavještavaju Ministarstvo finansija o aktivnostima po projektima, te dostavljaju potrebnu ugovornu dokumentaciju i dokumentaciju za plaćanja po projektima“, navedeno je iz Vlade RS.

Ova donatorska sredstva odobravaju se u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o specijalnim i paralelnim vezama, s ciljem izgradnje i jačanja odnosa Srbije i RS, navedeno je iz Vlade RS.

Još su naglasili da su u skoro svakoj opštini i gradu u Republici Srpske projekti ili već realizovani ili je njihova realizacija u toku, te da su izgrađeni ili rekonstruisani objekti poput vrtića, sportskih dvorana, igrališta, zdravstvenih ustanova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh