BiH

Miki Aleksiću produžen pritvor zbog straha da bi mogao ponoviti krivično djelo

Miroslav Mika Aleksić, koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje osam polaznica njegove škole glume, ostaje u pritvoru još 30 dana, odlučio je Viši sud u Beogradu.

Miroslav Mika Aleksić - Kurir.rs

Pritvor mu je rješenjem produžio sudija za prethodni postupak da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprijećene kazne za krivično djelo za koje se tereti. Aleksić i njegov advokat imaju pravo žalbe na ovu odluku, pišu srbijanski mediji. prenosi “Klix“.

Podsjećamo, Aleksić je uhapšen nakon prijava za seksualno zlostavljanje učenica, a sve je pokrenula glumica Milena Radulović koja nekadašnjeg učitelja optužuje za silovanje. Aleksić je osumnjičen da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole napastvovao najmanje osam učenica i počinio 18 krivičnih djela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh