BiH

Akcija UG-a u Mostaru: Vraćamo Brankovcu stari sjaj!

Neprofitno i nevladino Udruženje građana „Stari Brankovac“, koje je nastalo na ideji građana sa ciljem unapređenja životnih uslova i pomoći našem gradu, je započelo svoje planirane aktivnosti.

Tako su protekli vikend, volonteri iz Udruženja građana „Stari Brankovac“ očistili šehitluke, fontanu, Bajatovu ulicu od raskršća sa Br. Šarića do glavne ulice, oprali zid i spomen ploču Muzeja Džemal Bijedić i Vujinovića kuću gdje su smještene djeca – djevojke bez roditelja koje nisu sposobne za samostalan život.

Udruženje na ovom neće stati, žele svojim djelovanjem dati doprinos naselju Brankovac i to kroz individualni rad, lične investicije i uz pomoć raznolikog profesionalnog kadra. Djelovanje će se vršiti kroz volonterski rad, informativne i kulturne nastupe, seminare i slično, a sve u cilju ostavarenja programskih ciljeva.

Udruženje građana „Stari Brankovac“ je svijetli primjer Grada Mostara, koje šalje jasnu poruku da se sve može kad se hoće.

Ovim putem pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i daju svoj doprinos našem naselju i gradu.

Sve aktivnosti Udruženja možete pratiti putem Facebook stranice: www.facebook.com/stari.brankovac


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh