BiH

Ispoštovana Inzkova odluka: Tajno biranje gradonačelnika Mostara, kandidati Guzin, Baralija, Kordić i Zalihić

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Mostara usvojili su danas u nastavku sjednice jednoglasno usaglašeni zaključak u ime svih vijećnićkih klubova, koje je iznio vijećnik HRS-a Slaven Bevanda.

Gradsko vijece Mostar - hayat

U usvojenom zaključku stoji da se javno glasanje za izbor gradonačelnika obavljeno na sjednici 5. februara stavlja van snage. Pored već postojećih kandidatura Irme Baralije, Zlatka Guzina i Marija Kordića omogućava se i dodatno kandidiranje

Formira se Odbor za izbore koji se sastoji od po jednog člana ispred svakog kluba vijećnika i omogućava se glasanje opravdano odsutnoj vijećnici Boški Ćavar, tako da će članovi Odbora za izbor otići do vijećnice Ćavar kako bi ona mogla tajno glasati.

Nakon što je usvojen zaključak u ime BH Bloka kandidiran je za gradonačelnika i Arman Zalihić.

Vijećnik Koalicije za Mostar Adil Šuta je kazao da je poštujući konačni autoritet visokog predstavnika zaključak usvojen jednoglasno, te da nisu željeli osporiti dodatne kandidature, kako se ne bi dalje osporavao proces izbora gradonačelnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh