BiH

Halil Lagumdžija je novi predsjednik VSTV-a

Na današnjoj sjednici Visokog sudskog tužilačkog vijeća(VSTV) izabran je novi predsjednik i potpredsjednik.

Za novog predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH izabran je Halil Lagumdžija.

Halil Lagumdžija je sudija Suda BiH i član VSTV-a od februara 2021. godine, a mandat je dobio na period do 2025. godine.

Sa osam glasova pobijedio je Srđana Forcu, koji je imao samo jedan glas manje.

Dvodnevna sjednica počela je 10. februara.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se izvještaj o realizaciji Programa rada VSTS-a za 2020. godinu, te usvajanje izmjena i dopuna Poslovnika VSTS-a.

Prvog dana zasjedanja, članovima Savjeta će, između ostalog, biti podnesen izvještaj o radu Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a BiH za prošlu godinu.

U četvrtak, 11. februara, slijede imenovanja predsjednika Okružnog privrednog suda u Bijeljini, te predsjednika osnovnih sudova u Srebrenici, Zvorniku i Gradiški.

Predviđena su i imenovanja vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Sarajevu predsjednika Kantonalnog suda u Bihaću, predsjednika Opštinskog suda u Zavidovićima, te sudija u Vrhovnom sudu Federacije BiH, Kantonalnom Sudu u Tuzli i Opštinskom sudu u Zavidovićima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh