BiH

U BiH 240 novozaraženih koronavirusom, preminulo 9 osoba

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini testirano je 1.376 uzoraka na koronavirus, a od tog broja potvrđeno je 240 pozitivnih testova. Preminulo je 9 osoba koje su bile zaražene koronavirusom.

Koronavirus - Espreso.rs

Zbog usporedbe navodimo kako je jučer u našoj zemlji testirano ukupno 2.920 uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 270 osoba. Preminulo je 16 osoba.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 882 uzorka, od kojih je 150 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada je testirano ukupno 412.219 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 79.868 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 67.346 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljeno je 510 pacijenata. Trenutno je aktivno 9.997 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2 nova smrtna ishoda.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.525.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 486 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 88 osoba.

Radi se o 44 muške i 44 ženske osobe, od kojih je šest mlađe, 41 srednje i 41 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Trebinja, 15 iz Pala, 13 iz Banjaluke, po šest iz Bileće i Laktaša, po dvije iz Bijeljine, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Prijedora, Prnjavora i Čelinca i po jedna iz Vukosavlja, Bosanske Dubice, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Ribnika, Srpca, Trnova i Šipova.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o četiri muškarca i ženi, srednje i starije životne dobi iz Čelinca (dvije osobe), Zvornika, Bijeljine i Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.885 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 2.106 osoba kod kojih je potvrđen pozitivan test.

U Republici Srpskoj, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo 27.941 osoba, a testirano je ukupno 187.555 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 556, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 195, a u opštim bolnicama 361.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.107 osoba, a nadzor je završen kod 131.222 osobe.

Brčko distrikt

Danas su u Brčko distriktu BiH registrovana dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminule su dvije ženske osobe. Ukupno je testirano 8 osoba, dok je pet osoba oporavljeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh