BiH

NAKON PROLJETNIH DANA STIŽE NOVI VAL HLADNOĆE, SITUACIJA SE KOMPLIKUJE

U BiH će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Nevrijeme prognoza - Fokus

U centralnoj i istočnoj Bosni padavine u tokom noći. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 °C.

Na snazi je žuto upozorenje za većinu regija u BiH zbog udara vjetra i količine padavina. Na novu promjenu vremena koja je pred nama upozorio je i meteorolog Nedim Sladić, prenosi “Fokus“.

Situacija se komplikuje za kraj iduće sedmice kada bi znatno hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka u potpunosti poništilo trenutno proljeće koje imamo.
Naredne sedmice više detalja će se znati o ovom potencijalnom i izraženom, izgledno suhom valu hladnoće koji bi prema trenutnim projekcijama modela ECMWF počeo krajem iduće sedmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh