BiH

Dodik: “Ako kaže RS treba vratiti vojsku, razgovarat ćemo”

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci da ukoliko bude izabran novi visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosni i Hercegovinu da to predstavlja nastavak pravnog nasilja.

Milorad Dodik - RTRS

“RS, u skladu sa Aneksom X, nije pitana oko toga i smatram da je to nelegitiman prijedlog. Ako bude imenovan novi visoki predstavnik reći ćemo mu da nije poželjan i da nećemo da sarađujemo s njim. Ako kaže RS treba vratiti vojsku, sudstvo, indirektne poreze hoćemo razgovarati, a o svemu drugom nećemo. Može da dođe ko god hoće“, izjavio je Dodik, piše Radio Slobodna Evropa.

Početkom ove godine pojavile su se informacije da bi trenutnog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini austrijskog diplomatu Valentina Incka, koji ovu funkciju obnaša od 1. marta 2009. godine mogao zamijeniti neko drugi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh