BiH

Američki ambasador Eric Nelson jasno poručio Draganu Čoviću: Ne smije biti blokada!

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Eric Nelson i Dragan Covic - Faktor

Tokom razgovora Nelson je poručio kako “formiranje Vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

– Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona – objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH, prenosi “Faktor“.

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

– Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona – objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiHI prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh