BiH

Zalihić :Naš stav je da ne ulazimo u širu koaliciju sa HDZ-om u Mostaru

Nakon sastanka Koalicije za Mostar i BH bloka održanog danas u Mostaru vezano za saradnju u Gradskom vijeću Mostara i izbor gradonačelnika Mostara, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar Arman Zalihić za Raport kaže kako je ova stranka jučer dala podršku Irmi Baraliji iz Naše stranke za gradonačelnicu.

Arman Zalihiić - Raport.ba

„To je naš stav. Što se tiče bilo kakvih drugih koalicija, odlučili smo da se u njih ne ulazi. Ne vjerujemo da se može uraditi sa SDA i HDZ, jer su njihovi kadrovi stari. Možemo biti u vlasti jedino da imamo gradonačelnika i samo se u toj konstalaciji može ići u neku širu koaliciji. S postojećom garniturom ljudi se ne može mnogo uraditi.

Kao opozicija, podržat ćemo svaku dobru inicijativu koja dolazi od bilo koga, a za dobrobit je građana Mostara“, kaže Zalihić.

Irma Baralija je kazala kako BH Blok ide dalje sa svojom kandidaturom, a Koalicija za Mostar sa svojom.

„Nismo se dogovorili oko toga ko će kome dati podršku kao kandidatu ukoliko prođe prvi ili drugi krug. Nikad se ne zna šta će se sve desiti do petka, imamo neke članove i članice vijeća koji su saznali da su pozitivni na koronavirus. Da li će se pojaviti, kako će ko glasati”, dodala je.

Ipak, dodala je kako BH Blok nije pregovarao sa HDZ-om, ali jeste sa nekim drugim strankama.

Kandidati za gradonačelnika Mostara su Irma Baralija ispred Bh. Bloka, Zlatko Guzin ispred Koalicije za Mostar te Mario Kordić ispred HDZ-a. Prva konstituirajuća sjednica Grdaskog vijeća Mostar održat će se u petak 5. februara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh