BiH

Muriz Memić: Jutrošnja hapšenja, nakon pet godina, pokazuju da moj sin jeste ubijen

Pet godina nakon ubistva Dženana Memića njegov otac Muriz poručuje da je konačno došlo do pomaka u istrazi i to nakon što je jutros stigla vijest da je SIPA uhapsila dvije osobe zbog organizovanog kriminala.

Muriz Memić - Faktor.ba

Po nalogu Tužilaštva BiH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi s ciljem prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

Do sada su uhapšene dvije osobe kojima se na teret stavljaju krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja. U razgovoru za Klix.ba, Muriz Memić je kazao da je upoznat sa jutrošnjim pretresima i da vjeruje kako su u pitanju uhapšeni Zijo Mutap, otac Alise Mutap koja je kobne večeri bila sa Dženanom i Hasan Dupovac, tadašnji šef odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

“Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubistvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubistvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina”, kazao je Muriz Memić.

Nada se da će jutrošnja hapšenja dati rezultate i u konačnom ishodu istrage o smrti njegovog sina.

“Tužilaštvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka sa Gordanom Tadić i postupajućim tužiocem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to”, naveo je Memić.

On dodaje kako je nakon pet godina, istraga se konačno pomakla sa mrtve tačke.

“Ifet Feraget je na početku rekao da će to trajati pet godina, evo vidi se da je tako, mada trajat će još dugo, ali je ovo za sada ipak veliko, valjalo je doći i do ovdje”, riječi su Memića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh