BiH

Vidović: Vidjet ćete da dokazi pokazuju da se nešto drugo događalo iza scene

Istakla je kako su dokazi pribavljeni na “nezakonit način”

Fadil Novalić - fokus

Optuženi u “slučaju Respiratori” danas su u Sudu Bosne i Hercegovine negirali krivnju po optužnici kojom se terete za više krivičnih djela, a u vezi s uvozom 100 respiratora iz Kine.

Advokatica Fadila Novalića, Vasvija Vidović je tokom razgovora sa novinarima kazala kako Tužilaštvu BiH nije bio cilj da istraže ovaj slučaj nego da “kriminalizuju optužene”.

“Vidjet ćete da dokazi pokazuju da se nešto drugo događalo iza scene. Tužilaštvo je tačno znalo šta se dešava iza scene. Duboko sam ubijeđena u ovo što govorim, da dokazi ne slijede ono što piše u optužnici”, navela je Vidović.

Istakla je kako su dokazi pribavljeni na “nezakonit način”.

Dodala je kako glavni pretres mora početi u roku od 30 dana.

“Obično ne držim uvodnu riječ, ali ću napraviti izuzetak”, navela je Vidović te nastavila: “Tužilaštvo BiH je napravilo medija plan sa kojim je kršilo presumciju nevinosti i namjerno kreiralo predođbu o krivnji. Previše je kompleksno sada da objašnjavam”.

Vidović je naglasila kako se “Tužilaštvo miješalo u proces preko posrednika”, te je ocijenila kako ovo afera nema nikakve sličnosti sa suđenjem hrvatskom premijeru Sanaderu jer iza nje, kako je zaključila, stoji politički sukob.

Na pitanje novinara da objasni tvrdnju kako je Državno tužilaštvo imalo “medija plana”, Vidović je odgovorila da to znači kako je Tužilaštvo u medijima “kriminaliziralo bez suđenja”. “Vidjet ćete da je to tako”, kazala je na kraju svoga obraćanja advokatica Fadila Novalića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh