BiH

Krajina okovana tugom: Danas zajednička dženaza nastradalim mladićima iz Cazina

Tarik Pandžić, Armin Čajić i Tarik Muhamedagić nalazili se u Fiatu, kojim su udarili u grtalicu

nastradali mladiić - Avaz

Vlada Unsko-sanskog kantona jučer je donijela odluku o proglašenju dana žalosti u petak, 29. januara, zbog dženaze i ukopa trojice tragično stradalih mladića u saobraćajnoj nesreći.

Provode istragu
Tarik Pandžić, Armin Čajić i Tarik Muhamedagić smrtno su stradali u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak iza 18 sati u cazinskom naselju Šepići.

– Službenici Policijske stanice Cazin koji su upućeni na mjesto nesreće utvrdili su da su u nesreći učestvovali putnički automobil Fiat i teretno vozilo – ralica za čišćenje snijega. Dvije osobe iz putničkog motornog vozila su smrtno stradale na licu mjesta, dok je treća osoba s teškim povredama hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nažalost, i treća osoba iz putničkog motornog vozila je preminula – izjavio je načelnik Ureda komesara u Upravi policije USK Suad Prošić.

Bila magla
Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona i dalje provodi istragu o uzrocima tragične nesreće, tako da zvaničnih informacija još nema.

Pretpostavlja se da je nesreću u kojoj su stradala dvojica osamnaestogodišnjaka i dvadesetogodišnjak iz Cazina uvjetovala magla, odnosno zimski uvjeti za vožnju na putu.

Zajedničko klanjanje dženaze trojici stradalih mladića iz Cazina bit će danas u 14 sati u Ćoralićima – Križ, kod Pošte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh