BiH

Novalić, Solak, Hodžić i Milićević danas se izjašnjavaju o krivici

Izjašnjenjem o krivnji kreće sudski proces u koruptivnoj aferi teškoj 10,5 miliona KM, a koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine za BiH

Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić - YouTube

U Sudu BiH za danas je zakazano ročište o izjašnjenju o krivnji optuženih u aferi “Respiratori” Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikreta Hodžića, vlasnika „Srebrene maline“, i dopremijerke FBiH Jelke Milićević. piše “Avaz“.

Izjašnjenjem o krivnji kreće sudski proces u koruptivnoj aferi teškoj 10,5 miliona KM, a koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine za BiH. Respiratori nikada nisu ni verificirani niti se koriste u zdravstvenim ustanovama.

Sud BiH, podsjećamo, 30. decembra prošle godine u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv ove četvorke. Novalić, Solak i Hodžić optuženi su i za nabavku zaštitne opreme u vrijednosti od 2,9 miliona KM. Nakon višemjesečne istrage, Tužilaštvo BiH je optužnicu podiglo 4. decembra prošle godine, a zatim je uputilo Sudu na potvrđivanje. Optužnica je potvrđena tek nakon dorade.

Optuženima Novaliću, Solaku i Hodžiću stavlja se na teret da su počinili više krivičnih djela, među kojima su zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh