BiH

U HNK 43 nova slučaja koronavirusa

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na bolničkom liječenju trenutno su 52 pacijenta, od kojih je sedam na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

SKB Mostar - Vijesti.ba

Tokom posljednja 24 sata hospitalizirana su četiri, a otpušteno isto toliko pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirano je 369 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 43, i to: 31 iz Mostara, četiri iz Konjica, dva iz Čapljine, četiri iz Prozora-Rame te po jedan iz Neuma i Jablanice.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 51 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1395 rješenja. Ukupno je izdano 24370 rješenja, saopštio je Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh