BiH

Meteorolozi objavili,stiže nam i kratko proljeće

Potkraj subote, zatim u nedjelju i ponedjeljak stiže novo pogoršanje vremena s oborinama

Nebo - InfoSvijet

Nakon nestabilnog vremena u našoj zemlji dolazi kratka stabilizacija. Kako najavlju meteorolozi, padavine će prestati krajem sedmice, a u subotu će i porasti temperature.

– U u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni – navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Da će se vrijeme u subotu smiriti, najavljuje i meteorolog iz Mostara Zoran Zadro.U subotu će se vrijeme nakratko smiriti a uz jačanje južine stiže i kratkotrajno zatopljenje. Potkraj subote, zatim u nedjelju i ponedjeljak stiže novo pogoršanje vremena s oborinama – navodi Zadro.

Obilna kiša pasti će na Jadranu, u Hercegovini i Crnoj Gori. Kiše će biti i u većem dijelu ostatka regije, dok će u gorskim područjima padati snijeg,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh