BiH

Profesor i bivši ministar osuđen za obljubu 14-godišnjakinje

Nenad Suzić osuđen na devet godina zatvora

Nenad Suzić - Blic.rs

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Nenada Suzića (71) na devet godina zatvora zbog obljube 14-godišnje djevojčice.

Suzić, nekadašnji ministar prosvjete Republike Srpske koji je do hapšenja radio kao redovni profesor Univerziteta u Banjoj Luci, oglašen je krivim za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

– Optuženom je izrečena potpuna zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontakt sa djecom – saopćio je Okružni sud u Banjoj Luci

Osim toga Suziću je izrečena i mjera zabrane približavanja žrtvi od 50 metara, kao i zabrana komunikacija s njom u trajanju od dvije godine. U to neće biti uračunato vrijeme provedeno na izdržavanju kazne. U izrečenu kaznu zatvora Suziću je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od od 5. juna do 5. decembra 2019. godine, prenosi !Avaz“.

Podsjetimo, Suzić je uhapšen 5. juna 2019. godine, nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji. Slučaj je prijavljen nedugo nakon nemilog događaja, kada je uznemirena djevojčica roditeljima ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija i dobro ga poznaju, napastvovao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh