BiH

Danas toplo, ali ne još zadugo: Saznajte kada će temperature opet biti ispod nule

Nestabilno vrijeme, uz nadprosječne temperature zraka i konstantno, povremeno jako južno strujanje, kod osjetljivih osoba dovešće do izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti

Kiša - Twitter

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg.

Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura većinom između 7 i 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike za danas će biti i dalje nepovoljne. Nestabilno vrijeme, uz nadprosječne temperature zraka i konstantno, povremeno jako južno strujanje, kod osjetljivih osoba dovešće do izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. piše “Avaz“.

Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, reumatski bolovi. Preporučljivo je reducirati aktivnosti.

Naredna dva dana
U nedjelju, 24. januara 2021., u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura većinom između 3 i 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11 stepeni.

U ponedjeljak, 25. januara 2021., u Bosni i Hercegovini također se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na jugo, a poslije podne ponovo na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 5 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh