BiH

Izetbegović: Raspuštene organizacije širom BiH

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije na kojoj su razmatrani rezultati prošlogodišnjih lokalnih izbora.

Bakir Izetbegović - Vijesti.ba

Nakon sjednice obratio se i prvi čovjek ove stranke Bakir Izetbegović. On je kazao kako je uvedeno niz povjereništava u općinske organe…

“Raspuštene su gradske i općinske organizacije Bihaća, Cazina, Zavidovića, Gradačca, Novog Travnika, Ilidže, Novog Sarajeva i sarajevske općine Centar”, rekao je predsjednik SDA. prenosi “n1“.

Dodao je kako su zaduženi svi kantonalni i regionalni odbori ove stranke da “izvrše analizu rezultata i stanja na terenu” te da predlože potrebne mjere.

Na pitanje novinara zbog čega je Nedžad Ajnadžić imenovan na čelo povjereništva u općini Centar, kada je izgubio utrku za načelničku poziciju, Izetbegović je odgovorio kako je on “napravio ogroman posao”.

“Desi se da to glasači ne prepoznaju. Smatramo da je bio jedan od najuspješnijih načelnika u općini Centar i da je nezasluženo izgubio izbore. Smatramo da on, kao senior, treba voditi povjereništvo u kojem je sada dosta mladih ljudi”, zaključio je Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh