BiH

Nova atrakcija na Fortici iznad Mostara: Skywalk uskoro i u BiH

Šetnica sa staklenim podom na Fortici nova je turistička atrakcija Mostara, čije se službeno otvaranje očekuje na proljeće ove godine.

Visoka oko 15 metara nad obroncima Fortice, prostora za šetnju dugog oko 35 metara, obogatit će turističku ponudu grada na Neretvi te pružiti sasvim nove doživljaje posjetiteljima.

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara inicijator je projekta staklene šetnice, koji je uslijedio nakon što su prije nekoliko godina završili projekt uređenja parka na Fortici u sklopu kojeg je izgrađen vidikovac, postavljena državna zastava, a glavna atrakcija parka je 570 metara dug Zip Line s kojeg se pruža fantastičan pogled na Mostar.

Projekt staklene šetnice – vidikovca “Skywalk” čija je vrijednost oko 40 hilada maraka, implementiran je od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH), Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS) i Grada Mostara. Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, izvještava Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh