BiH

Senada Dedić: Moj novi početak u Kanadi

Priča o Senadi Dedić, počinje u lijepom Konjicu u BiH.

Senada Dedić - Screenshot

Životne okolnosti, a najviše sudbina, odvele su je daleko od njenih najmilijih, porodice, prijatelja čak u daleku Kanadu, piše “Pressmedia“.

“Odluka nimalo nije bila laka, jer se trebalo adaptirati na novu sredinu, novu kulturu, život i obaveze.
Stigla sam u provinciju Kvebek koja pripada francuskom govornom području, te je bilo neophodno prvo naučiti nimalo lagan, francuski jezik koji do tada nisam govorila”, priča Senada.

“Poslije dva mjeseca od dolaska upisujem državni program za učenje jezika u trajanju od jedne godine. Dobivam certifikat o Francizaciji i upisujem školski program za odgajateljicu djece. Taj program trajao je također, jednu godinu i uspješno sam ga završila.

Kasnije, putem Imigracionog servisa SITO počinjem program osposobljavanja za rad u trajanju od šest sedmica, nakon čega su mi pronašli posao odgajateljice djece u jednom vrtiću. Tu sam odradila stažiranje od pet sedmica, te su mi ponudili da ostanem za stalno. Naravno, prihvatila sam da gradim svoju buduću karijeru sa djecom.”

Moj novi početak u Kanadi, naziv je takmičenja u kojem sada Seanada, kao pohvalan primjer nekoga ko se za kratko vrijeme adaptirao na novu sredinu i u potpunosti posvetila novom životu i svojoj nadogradnji učestvuje.

Gospođa Senada, edukatorica (odgajateljica) iz grupe Acrobats, sada učestvuje u takmičenju za najbolji video „Ispričajte nam svoju priču“ sa organizacijom SITO i treba našu podršku.

Broj lajkova na FACEBOOK-u, dijeljenja navedenog linka i pregleda videa važan joj je za sudjelovanje u slijedećem predizboru.

“Zahvaljujem se svim divnim ljudima koji su mi pomogli da se što bolje integrišem i adaptiram životu u Kanadi. Sada sam na takmičenju za najbolji video, koji je raspisao SITO. Predstavljam vam video od 2 min na linku iznad koji ukratko opisuje moje prve dvije godine u Kanadi.”

Pogledajte kratki video i dajte ovoj hrabroj Konjičanki vašu podršku klikom na link: KONJIČANKA DO POBJEDE!

Aimez et partagez si vous voulez voir cette vidéo gagner 3000 $ au concours Raconte-nous ton histoire.
Plus d’information sur le concours http://bit.ly/355WEEv
#sito #concours #success #outaouais #immigration

Objavljuje Service Intégration Travail Outaouais (SITO)Srijeda, 23. prosinca 2020.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh