BiH

Policija uputila apel građanima: Ne nasjedajte na lažne nagradne igre!

Policijskoj stanici Teslić, 4. januara ove godine, obratilo se oštećeno lice koje je prijavilo da je putem aplikacije Messenger pozvano od strane nepoznatog muškog lica koje se predstavilo navodno kao radnik jedne banke rekavši istom da je dobilo poklon bon u iznosu od 100 KM.

iPhone - Nezavisne.com

Lice je reklo da mu je potreban broj bankarske kartice radi uplate, nakon čega mu je oštećeni dao svoj broj kartice.

Navedeno lice je nakadno utvrdilo da mu nedostaje novac sa računa u iznosu od 1.380 KM i novac sa šoping kartice u iznosu od 700 KM.

Podsjećamo da je Policijskoj stanici Doboj 1, 30. decembra 2020. godine, prijavljeno da je oštećeno lice dobilo poziv navodno iz “call centra” jedne banke govoreći kako je supruga od istog osvojila nagradu u iznosu od 100 KM te da istom dâ broj žiro-računa kako bi izvršili uplatu. Osoba je konstatno govorila da je sve sigurno i da se razgovor snima.

Nakon što je oštećeno lice dalo svoj broj žiro-računa, za pola sata iz banke je pozvano te je istom saopšteno da mu je s računa skinut sav novac, u iznosu od 2.300 KM.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanju krivičnih djela Prevara, te ovom prilikom apelujemo na građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre kao i da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traže lični podaci naročito od tražioca čiji im je identitet nepoznat, prenosi “Radiosarajevo“.

Ukoliko građani budu predmet ovakvih ili sličnih zloupotreba potrebno je da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122”, saopćeno je iz policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh