BiH

Delegacija predvođena Cikotićem i Podžićem stigla u Lipu, Bišćani ispred Bire

Delegacije predvođena ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem i ministrom odbrane Sifetom Podžićem stigla je u kamp Lipa. U međuvremenu, građani Bihaća okupili su se ispred Bire.

Delegacija predvođena Cikotićem i Podžićem stigla u Lipu - Screenshot

Zajedno sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, direktorom Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem, premijerom USK Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, te predstavnicima Delegacije EU i IOM-a obilaze šatore i kontjenere koje su postavili pripadnici OSBiH, a u kojem trenutno borave migranti koji su, prema odluci Vijeća ministara BiH, trebali biti smješteni u Biru.

Uvjeti u kampu Lipa su loši, a pogoršani su zbog kiše koja pada već dva dana. U kampu nema vode ni struje, a šatore okružuje blato.

Međunarodne organizacije, ali i migranti, nadaju se da će danas biti dogovoreno gdje će migranti biti izmješteni.

U međuvremenu, građani Bihaća okupili su se ispred Bire gdje već danima “čuvaju” ovaj objekat s namjerom da spriječe selidbu migranata na ovu lokaciju, prenosi “N1“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh