BiH

BIHAMK: Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama

Zbog Nove godine, do sutra (02.01.) u ponoć zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH

Gusta magla otežava saobraćanje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u BiH, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U tim područjima, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mjestimično zaleđen, pa apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (preko prevoja Oštrelj) upozoravaju na jake udare vjetra. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

“Na put ne krećite bez zimske opreme”, upozorili su iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh