BiH

Zvizdić predložio principe za Koaliciju za Mostar i BH blok

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić naveo je da će konačni rezultati izbora u Mostaru biti poznati 20. januara 2021. godine.

Denis Zvizdić - Vijesti.ba

“Nakon toga slijedi faza njihove implementacije. Izvjesno je da će Koalicija za Mostar i BH Blok imati 18 vijećnika što je dovoljno za izbor gradonačelnika Mostara koji će biti sinonim jedinstvenog, prosperitetnog i evropskog grada”, naveo je Zvizdić.

Kako bi taj ključni cilj bio uspješno ostvaren, Zvizdić smatra bitnim da se u procesima koji slijede predstavnici probosanskih politika, koalicija i blokova pridržavaju nekoliko principa, prenosi “N1“.

“Da ostanu posvećeni proklamovanoj viziji Mostara kao jedinstvenog, multietničkog, antifašističkog, modernog, evropskog i prosperitetnog grada, da Koalicija za Mostar i BH blok, na bazi promoviranih i vrlo sličnih izbornih programa, što prije pristupe definiraju zajedničkih programskih načela i javnih politika, kao i konkretnih planova, mjera i projekata koji će biti strateški i stručni okvir za izradu ‘Vizije razvoja Mostara ’20 -’24., kao potpuno integrisanog društvenog, ekonomskog, investicionog, obrazovnog, kulturnog, sportskog i duhovnog regionalnog centra i prostora ugodnog življenja, jednakih šansi i unosnog poslovanja”, smatra Zvizdić.

Zvizdić navodi da se treba “prestati sa kontraproduktivnim i neutemeljenim licitiranjem sa imenima kandidata za gradonačelnika, jer dogovoru o bilo kakvim kadrovskim rješenjima moraju prethoditi usaglašeni programski ciljevi i jedinstven nastup probosanskih politika”.

“Da Koalicija za Mostar i BH Blok odnosno, sve probosanske političke opcije koje imaju vijećnike u GV Mostara, čvrsto ostanu na stanovištu da neće poduzimati aktivnosti ili donositi odluke kojima bi iznevjerile predizborna obećanja i očekivanja građana koji su im dali povjerenje, da će Koalicija za Mostar i BH Blok u implementaciji izbornih rezultata poštovati demokratsku praksu i politički bonton, odnosno da će personalni rezultat, kredibilnost, stručnost i iskustvo biti opredjeljujući kriteriji za izbor gradonačelnika”, naveo je Zvidzić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh