BiH

Skaka: Sredstva za doček Nove godine preusmjerit ćemo za nabavku vakcina

Javni doček Nove godine u gradu Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom realizovala proteklih godina, navode danas u saopćenju iz Gradske uprave.

Abdulah Skaka - N1

Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije.

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.

„Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine, svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera“, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima:

„Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija“, poručio je Skaka.

Grad Sarajevo će nastaviti, kao što je činio i do sada, da vodi aktivnosti u koordiniranom djelovanju institucija u borbi protiv ovog globalnog izazova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh