BiH

Bit će ispražnjen i zatvoren svaki ugostiteljski objekat koji bude radio poslije 23 sata

Donesen je zajednički stav da će se u narednim danima poduzimati intenzivne koordinirane kontrole i obilasci svih ugostiteljskih objekata.

Racija - Screenshot

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su održali radni sastanak sa direktorom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona i kantonalnim sanitarnim inspektorom.

Razgovarano je o aktivnostima koje će se poduzimati u okviru utvrđenih nadležnosti, a u vezi nastupajućih novogodišnjih praznika, te svih drugih aktivnosti na kontroli sprovođenja i poštivanja mjera iz naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje su na snazi, a prvenstveno dijela naredbe kojim se zabranjuje organizirana proslava dočeka Nove godine, saopćeno je iz ZDK.

U tom kontekstu, donesen je zajednički stav da će se u narednim danima poduzimati intenzivne koordinirane kontrole i obilasci svih ugostiteljskih objekata na području Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom će policijski službenici i inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona upoznati vlasnike objekata sa odredbama aktuelne naredbe koje se tiču zabrane organizovanja dočeka Nove godine, kao i ograničenog rada ugostiteljskih objekata do 23 sata.

S ciljem kontrole poštivanja naloženih mjera, 31.decembra će policijski službenici i inspektori općinskih, gradskih i kantonalnih inspekcija, na području cijelog kantona vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata.

MUP ZDK napominje da će biti ispražnjen i zatvoren svaki ugostiteljski objekat za koji se utvrdi da radi poslije 23 sata ili da je u njemu organizovan doček Nove godine. Bit će kontrolisano i poštivanje drugih odredbi iz naredbi Kriznog štaba, a koje se ogledaju u tome da u ugostiteljskom objektu ne smije biti prisutno više od 30 ljudi, da je obavezno nošenje maske i poštivanje distance od minimalno dva metra. Svaki slučaj nepoštivanja naloženih mjera bit će sankcionisan.

MUP ZDK poziva vlasnike ugostiteljskih objekata i sve građane da nastupajuće novogodišnje praznike dočekaju u uslovima koji ne predstavljaju kršenje naznačenih odredbi, kako ne bi bilo potrebe za intervencijom policijskih službenika i inspekcijskih službi, kao i utvrđivanjem odgovornosti i sankcionicanjem počinilaca prekršaja, prenosi “Crna-hronika“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh