BiH

Razgovor sa Davorom Dragičevićem nakon veoma važne presude banjalučkog Osnovnog suda: Iz nje se vidi ko stoji iza ubistva Davida

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, razgovarao je s Nebojšom Vukanovićem, zastupnikom SDS-a u Narodnoj skupštini RS, nakon historijske presude Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Davor Dragičević - RAS Srbija

Tom presudom je sud presudio da su MUP RS i policija kršili ljudska prava i diskriminisali pripadnike grupe Pravda za Davida.

Razgovor je objavio Vukanović na svom YouTube kanalu. Vukanović i Dragičević su razgovarali o istrazi ubistva, svjedočenju patologa Furtule, pravosuđu, zahtjevima za smjenu Lukača…

“Ovo je po mnogo čemu istorijska presuda zato što je protiv MUP-a RS, protiv distriminacije, proganjanja zbog iznošenja kritike na račun institucija RS, a te institucije su učestvovale u organizovanju, u ubistvu Davida Dragičevića. Iz ove presude se jasno vidi ko je, ko stoji iza organizovanog ubistva Davida i ko proganja ljude koji su stali uz mene i moju porodicu hiljadu i nešto dana, ko vrši represiju, a to je Dragan Lukač i vrh MUP-a RS”, kazao je Dragičević na početku razgovora.

Dodao je da to sve graniči s nekim oblikom fašizma i da takva represija nije viđena od Drugog svjetskog rata.

“Vrlo brzo očekujem da ćemo pokrenuti i ostale tužbe protiv MUP-a RS, Tužilaštva RS, i da će sve presude biti u našu korist jer sud presuđuje na osnovu činjenica i dokaza.

Iz presude se jasno vidi način na koji je MUP RS krenuo u obračun sa mnom i porodicom Dragičević, a prije toga su to isto radili mom djetetu”, rekao je Davor Dragičević.

On očekuje da u što skorije vrijeme NSRS, “ako je narodna skupština, ako je bitan vitalni nacionalni interes”, pokrene smjenu Dragana Lukača i vrha MUP-a RS “jer su oni davno pokazali ko su i šta su, da su samo zaštitinici sebe i svog interesa, svog kriminala, režima koji trenutno vlada u RS”.

“Njima mora doći kraj. A za krivično gonjenje njega i ostalih ću se ja i grupa Pravda za Davida pobrinuti pošto imamo dokaze protiv njih”, istakao je Dragičević.

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se nalaže MUP-u RS da članovima neformalne grupe “Pravda za Davida” Sofiji Grmuši i Aleksandri Vranješ isplati po 1.500 KM, zbog povrede sloboda i prava ličnosti.

Poslušajte zanimljiv razgovor sa Davorom Dragičevićem:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh