BiH

Migranti pokušali BLOKIRATI MAGISTRALNI PUT kod Bihaća, u grupama silaze u grad

Migranti koji su jučer napustili kamp Lipa kod Bihaća nakon paljenja šatora protekle noći pokušali su blokirati magistrlani put M-5 zbog čega je morala reagovati bihaćka policija.

Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, za Klix je kazao da su migranti pokušali blokirati magistralni put M-5 prema Bihaću te da manje grupe silaze u Bihać.

“Naši pripadnici su izašli samo kako bi izvršili deblokadu magistralne ceste, a većih problema oko Lipe nije bilo. Migrante iz kampa Lipa nemoguće je zadržati na toj teritoriji jer se radi o livadama, gdje bi i vojska teško mogla držati sve pod kontrolom, pa u malim grupama ili pojedinačno se spuštaju prema gradu obilaznim putevima”, kazao je Šiljdedić.

Naglasio je da MUP USK u protekle tri godine u ovom periodu ima slične probleme, ali da im je glavni cilj sigurnost građana.

“Odgovorit ćemo onako kako smo radili i u protekle tri godine što se tiče sigurnosti građana, a humanitarni aspekt ćemo ostaviti nadležnima. Slične situacije smo imali i proteklih godina, imamo više posla jer će nerješavanje smještaja dovesti i do sigurnosnog problema i to je dio posla koji ćemo raditi koliko je u našoj moći”, dodao je Šiljdedić.

Mještani Bihaća i sinoć su se okupili pred migrantskim centrom Bira gdje su protestvovali s jasnim porukama da ne žele još više migranatana u centru grada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh