BiH

Stanivuković iznenadio građane: AUTOBUSOM došao na posao (FOTO)

Novoizabrani gradonačelnik Banjeluke Draško Stanivuković, preuzeo je jučer, u prostorijama Centralne izborne komisije u Sarajevu, Uvjerenje o dodjeli mandata, koji mu je uručio predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

Stanivuković je kazao da je ovo bio pretposljednji korak ka preuzimanju dužnosti gradonačelnika, te da je on spreman da, zajedno sa svojim timom, već prvog dana primopredaje, koja je zakazana za danas, počne da sprovodi sve one ciljeve i mjere za koje je dobio ubjedljivo najveću podršku, te da je svjestan činjenice, da su očekivanja građana Banjeluke velika.

“U susret primopredaji dužnosti, nakon čega ću i zvanično preuzeti dužnost gradonačelnika Banje Luke. Lijep je osjećaj prvi radni dan započeti vožnjom autobusom, zajedno sa svojim narodom. Ostajemo pri svim politikama koje smo rekli. Naša politika je da javni prevoz bude dosta kvalitetniji, pristupačniji, za svakog penzionera i osnovca besplatan. Znamo šta smo govorili prije izbora, a sa tim mislima počinjem svoj prvi radni dan, jer uradićemo to. Svaku priliku ću koristiti da osluškujem potrebe građana, kao što to činim i danas”, naveo je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivuković je osvojio 52.935 glasova na lokalnim izborima i pobijedio svog protukandidata, dosadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića,piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh