BiH

Specijalne jedinice MUP-a KS na skijaškim stazama na Bjelašnici i Igmanu

Policajci će se brinuti za sigurnost skijaša, odnosno uspostavit će red na stazama sarajevskih olimpijskih planina

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo patrolirat će na skijaškim stazama Olimpijskog centra Sarajevo, odnosno na planinama Bjelašnici i Igmanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

”U skijaškim centrima na Bjelašnici i Igmanu pokušat će dovesti u red haotično stanje koje na stazama vlada punih 20 godina. Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a KS preuzeli su sezonske karte i počeli sa organizacijom jedinica”, navodi ski.ba, specijalizovani portal koji izvještava o zimskim sportovima i stanju na skijalištima u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način pokušat će se riješiti jedan od najvećih problema na stazama Bjelašnice i Igmana, sigurnosti od neodgovornih osoba koje nerijetko voze nekontrolisanom brzinom i koriste prelomnice na padinama za izvođenje skokova opasnih po život ostalih skijaša.

Nadalje u tekstu navode, kompanija KJP ZOI’84, koja upravlja Olimpijskim centrom Sarajevo, postavila je pravila ponašanja na skijalištu:

”U narednim danima planiraju postaviti znakove upozorenja te zaštitne ograde sa tzv. “lijevcima” na mjestima spajanja dvije i više staza”.

Na Bjelašnici i Igmanu proteklih godina problem su bile i neuređene, često kamenite staze i trase lifta što je, takođe, uticalo na sigurnost, pogotovo manje iskusnih skijaša. Radi loše uređenih staza brojni skijaši imali su i oštećenja na opremi za što niko nije snosio odgovornost niti je posjetiocima materijalna šteta nadoknađena.

Isto tako, skijaši i posjetioci Bjelašnice i Igmana nisu bili zadovoljni ni uslugom nekih uposlenika KJP ZOI ’84.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh