BiH

Veliki požar u migrantskom kampu Lipa kod Bihaća

Veliki požar izbio je danas u migrantskom kampu Lipa kod Bihaća. Kako saznajemo vatra je buknula u blizini mjesta gdje se nalazi nafta i agregati koje koriste za električnu energiju.

Požar Bihać - N1

Za sada nema informacija kako je došlo do požara niti da li je podmetnut, rečeno je za Klix.ba u MUP-u USK. Također nema informacija ni da li ima povrijeđenih osoba, piše “Klix“.

Vatrogasci i policija su upućeni na teren, a na Lipi trenutno vlada panika.

Iz IOM-a su za danas najavili zatvaranje ovog migrantskog kampa što znači da će više od 1.200 migranata ostati na ulici jer bh. vlasti još nisu pronašli adekvatno rješenje iako su imali vremena na pretek

UN u BiH ranije je danas izrazila zabrinutost zbog izostanka prihvatljivih rješenja za zimsko opremanje šatorskog privremenog prihvatnog centra za migrante Lipa kod Bihaća, čije efektivno zatvaranje, neophodno iz zdravstvenih i bezbjednosnih razloga, negativno utječe na 1.200 ljudi u pokretu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh