BiH

Srbija ukida obavezne PCR testove za državljane BiH

Za sve građane Bosne i Hercegovine, prilikom ulaska u Srbiju, važi isti tretman, bez obzira iz kojeg su entiteta.

Željko Komšić - Avaz.ba

Ovu informaciju saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, saopšteno je iz kabineta Željka Komšića.

Član Predsjedništva Željko Komšić je telefonski razgovarao sa predsjednikom Vučićem, u vezi sa tretmanom bh. građana prilikom ulaska u Srbiju. Tom prilikom predsjednik Vučić je kazao da nije tačna informacija kako je uveden različit tretman za državljane BiH, odnosno da je on isti za sve, bez obzira iz kojeg entiteta dolaze“, navedeno je iz Komšićevog kabineta.

Podsjetimo, od ponedjeljka važe nove mjere na granicama Srbije – strancima, u koje spadaju i bosanskohercegovački državljani, je za ulazak potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Srbijanci mogu da uđu, ali moraju da budu u desetodnevnom karantinu, odnosno kućnoj izolaciji iz koje mogu da izađu kada urade PCR test i nalaz bude negativan.

Kada će ovo biti ukinuto, Vučić nije saopštio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh