BiH

Sud omogućio nastavak štrajka: U četvrtak generalni štrajk medicinara u HNK

Rješenjem Općinskog suda u Mostaru van snage je stavljena nedavna odluka o privremenoj mjeri zabrane provođenja generalnog štrajka Sindikata zdravstvenih radnika HNK i Sindikata Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ivica Anić - PR / Haber.ba

Vodstva sindikata jutros su poručila da je to velika pobjeda zdravstvenih radnika ovog kantona, te da već u četvrtak nastavljaju generalni štrajk koji je na kratko bio prekinut. On će biti nastavljen u svim zdravstvenim ustanovama u HNK.

Hvala svima koji su nas bodrili, prije svega našim članovima, građanima i predstavnicima medija. U ovom slučaju pobijedila je država, te koristim priliku da pozovem Vladu da počnemo razgovarati, kako bismo potpisali novi Kolektivni ugovor, izjavio je predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK-a Dalibor Vuković.

Predsjednik Sindikata uposlenih u SKB Mostar Ivica Anić istakao je da je pobijedila pravičnost, jer sindikati od početka rade u skladu sa zakonima. Nažalost, tokom trajanja generalnog štrajka mogli bi ispaštati pacijenti, pa vjeruje da će Vlada hitno reagovati.

Primorani na ovaj štrajk. Oni koji su zbrinuti u SKB Mostar sigurno će imati punu medicinsku zaštitu i ni u kojem trenutku neće osjetiti štrajk. Nažalost, u ambulantama može doći do kolapsa. Vlada koja nas ne može i neće zaustaviti, može odmah reagovati i pozvati nas da razgovaramo, a kako bismo riješili ovaj problem. Odgovornost je na njima, dodao je Anić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh