BiH

Emotivna reklama McDonald’sa o Nikoli iz Sarajeva: Replika dnevne sobe njegovih roditelja

Zbog pandemije koronavirusa i brojnih restrikcija, Božić je ove godine drugačiji za sve, pa tako i za Nikolu iz Sarajeva koji radi u McDonald’su u Minhenu.

Reklama - Screenshot

McDonald’s je ove teške godine želio iznenaditi svoje zaposlenike jedistvenom kampanjom. Željeli su ublažiti tugu svojim radnicima zbog toga što ne mogu putovati da vide porodicu, a među njima je i Nikola.

Nikola, zaposlenik iz BIH koji već nekoliko godina radi u restoranu u Minhenu, ni ove godine neće moći putovati kod svoje porodice.

Stoga je McDonald’s u ime svih koji ne mogu proslaviti Božić sa svojim porodicama, osmislio reklamu kojom poručuju “ako Nikola ne može kući, onda mu McDonald’s donosi njegov dom”,p renosi “Klix“.

U kamionu, replika dnevne sobe kuće njegovih roditelja dolazi ispred restorana. Tako da porodica, iako na daljinu može i dalje zajedno slaviti u poznatom okruženju i uz božićnu večeru prema receptu njihovih roditelja.

Trenutna situacija s koronavirusom i nove restrikcije tokom božićnih praznika pogodili su sve pa tako i radnu snagu u McDonald’su u Njemačkoj. Kompanija zapošljava ljude iz 119 različitih nacija, od kojih mnogi imaju porodice u inostranstvu koje ne mogu posjetiti za praznike, stoga je ova reklama i više nego sjajna ideja koja je mnoge raznježila.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh