BiH

Ambasada SAD: Ovo nije slika iz horor filma, nego iz Sarajeva

Vlada Kantona Sarajevo proglasila je epizodu “Upozorenje”, zbog povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku u Kantonu Sarajevo, u zonama A, B, C i D Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS.

Zbog kritičnog stanja reagirala je i Ambasada SAD u BiH. Na svom zvaničnom Twitter nalogu su objavili fotografiju iz poruku.

“To nije snimka iz horor filma, ali bez obzira na to, prilično je zastrašujuće. Sarajevski index kvalitete zraka večeras je opasan. Kvaliteta zraka svakodnevno utječe na živote milijardi ljudi. Znamo koliko je važno imati pouzdane podatke o kvaliteti zraka koji ublažavaju vašu izloženost zagađenju zraka”, naveli su uz Ambasade SAD.

Oni su preporučili građanima da preuzmu aplikaciju ZephAir kako bi dobili referentnu ocjenu kvalitete zraka za više od 70 lokacija, uključujući Sarajevo, prenosi raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh