BiH

Mirsad Hadžikadić se sastao sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić danas se sastao sa Visokim predstavnikom Valentinom Inzkom u uredu OHR-a u Mostaru.

Valentin Insko i Mirsad Hadzikadic / PR - Ha ber.ba

Razgovarali su o situaciji u Mostaru i državi, a predsjednik Hadžikadić je govorio i o kandidatima Platforme za progres, izbornoj kampanji, svom boravku u ovom gradu, ali i očekivanjima na ovim lokalnim izborima.

Na osnovu današnje posjete naseljima Ortiješ i Kosorac, predsjednik se osvrnuo na problem sa kojim se susreću mještani, a to je mogućnost da izgube svoju zemlju zbog lošeg rješenja izgradnje autoputa.
Komentarišući aktuelnu političku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, istakli su mogući pozitivni utjecaj novoizabrane američke vlasti, ali i drugih velikih sila, na političke procese u Bosni i Hercegovini koji bi se mogli desiti u skorijoj budućnosti.

Ukazavši na bitnost Mostara, Hadžikadić je kazao da je Mostar ogledalo Bosne i Hercegovine sa svojom mješavinom vjera, etničkih pripadnosti, kultura i optimizma. Bosna i Hercegovina, Međunarodna zajednica ali i cijeli svijet, uključujući i građane Mostara koji imaju priliku glasati, ne smiju dozvoliti da Mostar završi kao podijeljen grad, jer će se na taj način uništiti srž Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh