BiH

BH-Gas dobio potvrdu, potrošačima uredno snabdijevanje

BH-Gas obavijestio je javnost da je u 17:36 dobio potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za dan 17.12.2020. godine, čime se stvaraju uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdijevanje prirodnim gasom.

Bh gas - Faktor.ba

BH-Gas izražava žaljenje za situaciju koja je stvorena u javnosti i za koju BH-Gas ne snosi nikakvu odgovornost, saopštili su.

“Tačno je da je BH-Gas dana 16.12.2020. godine u 12 sati 16 minuta i 36 sekundi dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obavijest od strane Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50%”, saopćeno je iz ovog preduzeća.

“Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obavještenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi”, dodaju u obavijesti za medije, prenosi “N1“.

Nakon ove informacije – BH-Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17.12.2020. godine, no ni za nju nisu dobili obrazloženje.

Podsjećamo, Ruski Gazprom smanjio je danas isporuku gasa prema BH gasu za 50 odsto, potvrdio je Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić. On je rekao da je potvrđena nominacija umanjena za 50 odsto, što znači da je i gasa manje za toliko. Rečeno je da je razlog tehničke prirode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh