BiH

Komšić: Dodik se ne bi trebao stavljati u ulogu medicinskog eksperta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u nedjelju kako su cjepiva protiv koronavirusa koja su razvijena na Zapadu problematična te kako uz ostalo izazivaju sterilitet pa će se on stoga cijepiti cjepivom iz Rusije.

Nakon ove izjave, reagovao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Gospodin Dodik kao član Predsjedništva BiH i odgovorno lice, nikako se ne bi trebao stavljati u ulogu medicinskog eksperta, te na osnovu špekulacija govoriti o tome koje vakcine su dobre a koje nisu. To unosi nemir i konfuziju među građane. Nadam se da će to prestati da radi”, poručio je Komšić na Facebook profilu, prenosi “Radiosarajevo“.

Podsjetimo i da je Dodik najavio kako će RS nabaviti cjepivo za svoje stanovništvo isključivo iz Rusije, ignorirajući tako činjenicu da za to nema saglasnosti Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH bez čijeg se dopuštenja u tu zemlju ne mogu uvoziti inozemni medicinski preparati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh