BiH

Zlatko Lagumdžija: Srednjovjekovni mentalni sklop Milanovića

Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija reagirao je povodom jučerašnjih izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Zlatko Lagumdžija - Vijesti.ba

Primitivizam i srednjovjekovni mentalni sklop kojim se ponižava institucija Predsjednika RH. Dobra poruka ozbiljnim državnicima da vide s kim imaju posla i da ne trebaju držati ni do ovakvih politikanata ni stavova koji su sušta suprotnost vrijednostima moderne civilizacije… – napisao je Lagumdžija na Twitteru.

Dodao je:

Milanović je svima nama dao dodatni motiv za ubrzanu izgradnju građanske liberalne demokracije, države i društva zajedničkih vrijednosti. Taj naš današnji san će zbog ovakvih izjava brže postati naša stvarnost. Oni mogu samo sanjati da može opstati sadašnje nenormalno stanje – zaključio je Lagumdžija, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh