BiH

Avionom upravljala Rumunka, sa njom bio operater iz Srbije, sve manje nade da su živi

U avionu koji se jučer srušio bili su državljanka Rumunije Irina (31) koja je pilotirala i operater Igor (34), državljanin Srbije.

Potraga - Faktor

Radili su za firmu iz Srbije koja je samo jučer, tokom dana, imala 13 letova na području BiH sa istom namjerom. Ovim poslovima se bave oko deset godina. Nakon Banje Luke, jučer je bilo u planu da jedan avion krene za Tuzlu.

Do gubitka radarske veze srušenog aviona, došlo je oko 13.10 sati.

Oboje članova posade su kod sebe imali mobilne telefone. Nakon gubitka radarske veze, iz srbijanske firme zvali su operatera na mobilni, ali se nije javio.

– Letjeli su dosta nisko, oko 300 metara iznad terena. Motor na tom avionu skoro je promijenjen. Bio je u dobrom stanju. Nažalost, sve je manje nade da su osobe iz aviona još uvijek žive – ispričali su nam dobro upućeni sagovornici na terenu koji su uključeni u potragu, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh