BiH

Srbija donira Republici Srpskoj 13.500 doza vakcina

Institut za javno zdravstvo će organizirati distribuciju vakcina prema građanima

Imunizacija - Haber.ba

Vlada Srbije i Republički Fond za zdravstveno osiguranje Srbije doniraće Republici Srpskoj 13.500 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa.

Zahvaljujući ovoj odluci i saradnji Vlade Srbije sa Vladom Srpske, obim vakcinacije protiv sezonskog gripa u Republici Srpskoj biće povećan, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske – pišu “Nezavisne“.

Nadležne institucije Srbije i Republike Srpske će u narednim danima preduzeti sve neophodne korake da bi donacija bila što prije realizovana i da bi građanima Republike Srpske ove dodatne količine vakcine protiv sezonskog gripa bile dostupne.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će organizirati distribuciju vakcina prema građanima.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Institut za javno zdravstvo nabavio 20.000 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 5.000 komercijalnih vakcina, koje su potrošene u veoma kratkom roku.

Zbog velike zainteresovanosti za vakcinaciju, Institut se odlučio za nabavku dodatnih količina vakcina, ali dobavljači nisu mogli obezbijediti nove doze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh