BiH

Oglasili se iz Ambasade SAD-a u BiH nakon što je Tegeltija najavio ostavku

Predsjednik Visokog sudskog tužilačkog vijeća Milan Tegeltija kazao je danas da će sljedeće sedmice podnijet ću ostavku i istaknuo je da je ovo konačna odluka koju ništa ne može promijeniti.

Ambasada SAD u BiH - Avaz.ba

“Aktuelni događaji pred mene su postavili pitanje da li da ostanem predsjednik VSTV-a. Već sa mojim izborom počela je hajka na mene, od strane SDA i medija bliskih njima.

Od toga da sam došao s namjerom da razbijem VSTV-a ili da ga ukinem, pa dalje. Ko god sumnja u ovo, neka od maja pogleda tekstove od prije”, kazao je Tegeltija u svom obraćanju javnosti, dodajući da će podnijeti ostvaku i na sve pravosudne funkcije.

On kaže da su od prvog dana njegovog imenovanja išli u pravcu da ga diskreditiraju, prenosi “Radiosarajevo“.

Američka ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se je na svom Twitter profilu o ovome pitanju.

“Ostavka predsjednika VSTV-a s mjesta predsjednika i redovnog člana samo je jedan od mnogih koraka koje VSTV mora poduzeti na putu prema vraćanju povjerenja s građanima BiH.

Svi nositelji dužnosti u sektoru pravde i članovi VSTV-a koji ih imenuju moraju se pridržavati najviših etičkih standarda. Svi suci i tužitelji moraju poduzeti korake za adekvatnu istragu i procesuiranje korupcije na svim razinama, uključujući i kada se ona pojavljuje u njihovoj sredini”, napisali su.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh