BiH

KONAČNA ODLUKA: Tegeltija podnosi ostavku, neće biti ni član VSTV-a

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija saopćio je da će podnijeti ostavku.

Milan Tegeltija - Screenshot

“Sljedeće sedmice, nakon sjednice VSTS-a, podnijeću ostavku na mjesto predsjednika VSTS-a i člana VSTS-a”, rekao je Tegeltija te dodao da je ta odluka konačna i ništa je ne može promijeniti.

“Moja sigurnost na funkciji VSTS-a, čije je sjedište u Sarajevu, ne postoji”, rekao je Tegeltija. Istaknuo je da više nema povjerenje u VSTV kao instituciju te da zbog toga ne može više obavljati dosadašnju funkciju, prenosi “Slobodna-Bosna“.

“Iako sam kao čovjek da nastavim svaku vrstu tereta, pa čak i onog gdje postoji bezbjednosni rizik za mene, nisam spreman da moju porodicu dovodim u opasnost”, rekao je Tegeltija te dodao da zbog funkcije koju obavlja, i njegova supruga trpi, kako je rekao, užasne napade, omalovažavanje i vrijeđanje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh