BiH

Kćerka zločinca Radovana Karadžića: “Tabla treba biti uklonjena”

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, na konfreneciji za novinare u Banjoj Luci danas je govorila o spornom nazivu studentskog doma na Palama, koji nosi ime po njenom ocu.

Sonja Karadžić-Jovičević - N1

Ona je kazala da tabla s imenom Radovana Karadžića treba biti uklonjena.

Obrazložući takav stav, navela je “sprječavanje zloupotreba s imenom Radovana Karadžića”.

Prethodno se požalila da su članovi porodice u posljednje vrijeme, navodno, “izloženi maltretiranju”.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH), Valentin Inzko, nedavno je pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) je rekao da članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku treba zabraniti putovanja u sve zemlje Evropske unije i Ujedinjenih nacija, ukoliko ne preimenuje studentski dom na Palama (nedaleko od Sarajeva) koji nosi ime, na doživotni zatvor osuđenog ratnog zločinca, Radovana Karadžića, prenosi “Radio Sarajevo“.

Sonja Karadžić-Jovičević kazala je da je postavljanje table bila “odluka relevantnih institucija i članova akademske zajednice”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh