BiH

Gradonačelnik Istanbula İmamoğlu čestitao Hadžibajriću izbornu pobjedu

Prvi čovjek Grada Istanbula Ekrem İmamoğlu poslao je pismo čestitke općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću u kojem izražava veliko zadovoljstvo zbog reizbora na vodeću poziciju u Općini Stari Grad.

Ekrem İmamoğlu i Ibrahim Hadžibajrić - Općina Stari Grad

U pismu se navodi:

Uvaženi kolega,

izuzetno mi je drago što ste na Lokalnim izborima 15. novembra ponovo izabrani na funkciju načelnika Općine Stari Grad. Ovim putem Vam šaljem najiskrenije i najtoplije čestitke u svoje lično, ali i u ime svih stanovnika grada Istanbula. Uvjeren sam da će u Vašem novom mandatu Stari Grad nastaviti rasti zahvaljujući Vašem dragocjenom iskustvu i vrhunskom rukovođenju. Koristim priliku da Vam uputim želje dobrog zdravlja i velikog uspjeha u sljedećem periodu, a nadam se i poboljšanju saradnje između naših gradova u budućnosti”, navodi se u pismu.

Krajem decembra prošle godine, gradonačelnik İmamoğlu posjetio je naš grad i tom prilikom se upoznao sa općinskim načelnikom Hadžibajrićem. Tada je bilo govora o produbljenju saradnje i realizaciji konkretnih projekata, međutim panedmija korona virusa onemogućila je ponovne susrete i dogovore. Općina Stari Grad je od prije vezana pobratimskim odnosima sa nekoliko istanbulskih općina: Fatih – najstarija i centralna istanbulska općina, Ümraniye i Silivri, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh